Видове водни ефекти

Езеро с водопад

Насладете се на собствената си перла в задния двор, Вашата зашеметяваща красота в градината. Кои езерата, наричани още “Ponds“ или “Koi Ponds” са едни от най-пленяващите водни ефекти, които можете да добавите в имота си.

Представете си, че излизате извън дома си във Вашия собствен оазис в задния Ви двор, пълен с красиви водни растения и риби. Настанете се удобно, отпуснете се и се насладете на успокояващи гледки и неповторимия звук на течащата вода. Наличието на водните растения ще Ви даде възможност да разширите градинарските си хоризонти с избор, който надхвърля стандартните растения като рози и петунии. Също така и като любители на природата, ще можете да се насладите на дивия живот, които ще ви бъде постоянен гост, в лицето на различните видове птици, които ще привличате на водопои. Прекарвайте хубаво време с приятели и семейство край Вашия оазис. Ще се чудите защо сте чакали толкова дълго, за да подобрите двора си с красив воден ефект

Водопад без езеро

Водопадите без езеро са чудесно допълнение към всеки придворен пейзаж.

Водопадът без езеро е без съмнение един от най-красивите и търсени ландшафт водни ефекти. Той може значително да подобри обстановката във Вашия имот без да е необходима почти никаква поддръжка. Подходящ е и при случаите с оскъдно пространство, дори и да разполагате само с 3 квадрата площ, този вид воден ефект може да бъде изграден там, докъдето стига въображението Ви и същевременно да се наслаждавате на успокояващия шум на течащата вода. Самата каскада може да се изгради по различни начини даващи различен по тон и сила шум. Може да бъде малък ручей разположен на 3 кв/м, може и да бъде и внушаващ водопад с колосални размери!

Декоративни фонтани

Ако не сте почитатели на естествено изглеждащите водни ефекти, декоративните фонтани са точно за Вас!

Това е един от по-популярните водни ефекти, когато имота е в модерен минималистичен стил, макар и да не е толкова живописен, колкото естествено изглеждащите водни ефекти, си има своя чар и място в определени имоти.

Водоеми в съдове

Ако живеете в апартамент или разполагате с недостатъчно средства за по-големите водни ефекти, или просто намирате за достатъчно да имате малка и естетична част от природата до себе си на верандата, или на балкона – то водоемите в съд са за вас! По този начин можете да се радвате на малък воден шум, както и някое друго водно растение и рибка, достатъчно да промени атмосферата на кътчето Ви за отдих!

Водосъбиращи системи с водни ефекти

За всички желаещи да съчетаят „полезното с приятното“ и тези, които милеят за природата!

Нашият продукт представлява система за събиране, филтриране, съхранение и използване на дъждовна вода, съчетавайки я с воден ефект под формата на изворче или серия от каскади без езеро. Водата отива директно в съда за съхраняването на дъждовната вода и циркулира обратно към водния ефект, без да се губи. Ще се радвате да знаете, че Вашата система за събиране на вода не само изглежда страхотно, но е и полезна за околната среда, като дружелюбно приема своите пернати гости от дивата природа и не заема място във Вашето мазе или сервизно помещение! За повече информация и визуализация на системата натиснете тук.